Se intampla de multe ori ca masina de spalat sa se opreasca inainte de centrifuga. Trebuie sa opriti masina de spalat si sa nu ii dati din nou start pe centrifuga.

Mai intai scoateti masina de spalat din priza, lasati furtunul de evacuare jos intr-o galeata sau la sifonul de scurgere depinde de caz, si sa goliti masini de spalat de apa.

In cazuri exceptionale desfaceti filtru de scame. Atentie: numai daca masina este situata in baie sau intr-un loc cu sifon de pardoseala. Goliti complet masina de apa si de rufe si verificati daca in filtru sunt obiecte straine care sa blocheze pompa. Dupa spalarea filtrului, insurubati-l la loc, asigurati-va ca este inchis bine, si faceti o proba fara rufe. Puneti pe un program de clatire si stoarcere si urmariti rezultatul. Daca masina de spalat isi face complet programul, atunci puteti sa puneti un program si cu rufe.

Daca se intampla sa nu functioneze nici pe programul de proba fara rufe sau nici pe cel cu rufe (in conditiile in care a mers cel de proba), opriti masina si chemati un service specializat.